Новини в медицині: цікаві дослідження та винаходи | Nastroy.net

26.01.2022 12:37

Медицина – досить специфічна галузь, яка поєднує важливість наукових досліджень і постійної практики.

От тільки де брати ці новини та які дослідження й винаходи останнього часу дійсно заслуговують на увагу? Передовсім варто звернути увагу на спеціалізовані ресурси на кшталт https://medznat.com.ua/news/pain-management. Інформація тут подається доступною мовою, однак має цілком конкретне фахове спрямування, розраховане на професіоналів. І про найбільш інтригуючі новини медицини варто поговорити детальніше.

Симптоматичні проявлення ковіду може відрізнятися в залежності не лише від штамму, а й від віку хворого

COVID-19 налякав світову спільноту з кількох причин: 

  • Попри те, що смертність від цієї хвороби у відсотковому співвідношенні хворих до вилікувавшихся не є надто високою, головна небезпека від хвороби – масовість зараження. 
  • Оскільки недуг переноситься швидше, ніж той же грип, і стала можлива світова пандемія. 
  • Крім того, інфікована людина спершу стає заразною, а вже потім у неї з'являються симптоми (якщо взагалі з’являються), що робить самоізоляцію не такою ефективною.

Особливу плутанину вносила ще й розмита картина симптомів. Найбільш відомою ознакою хвороби була втрата нюху та смаку – однак вона траплялась лише у 30%, при тому, що ця цифра актуальна для найперших штамів вірусу. З кожною новою мутацією розповсюдження того чи іншого симптому змінювалось, а іноді додавалися нові! 

І ось медичний журнал BMJ Open опублікував дані, згідно з якими, якщо вірити статистиці, сучасні штами хвороби можуть проявлятися по-різному в залежності ще й від віку! Якщо лихоманка і кашель траплялися незалежно від цього, то втрата смаку, нюху, а також лихоманка більш притаманна випадках, коли хворіли люди молодші за 60 років. Люди ж більш старшого віку скаржиться на поганий апетит і загальне погане самопочуття. Дані можуть допомогти покращити методи діагностики.

Підшкірні імпланти як новий спосіб лікування аденоміозу

Вростання у тіло матки ендометрію та їх стром вважається досить непростим для лікування недугом. Клінічні дослідження, які були опубліковані у журналі Gynecological Endocrinology, стверджуються, що новим і досить ефективним засобом боротьби з аденоміозом може бути вживлення імплантів з етоногестрелом. Попри те, що дослідження ще продовжуються, таке відкриття є вкрай важливим. Справа в тому, що деякі пацієнта з різних об’єктивних причин відмовляються від хірургічного втручання. Для них ці імпланти можуть стати чи не головним засобом лікування хвороби.

Нові засоби боротьби з діабетичною нейропатією

В журналі The Journal of International Medical Research були опубліковані результати досліджень, згідно з якими застосування альфа-ліпоєвої кислоти допомагає боротися з периферичною нейропатією внаслідок діабету другого типу. Це важливо для покращення загальної терапії у випадку цього недуга.

Источник