Новорічні канікули: як провести їх із користю? | Nastroy.net

21.12.2021 19:37

Багато хто з нас радіє майбутнім канікул, пов'язаних зі святкуванням Нового року.

І одразу виникають думки, як ці вихідні дні провести з користю: записатися в спортзал, почитати цікаві книги, зустрітися з друзями, покататися на лижах, почати вивчати іноземну мову... Але потім усе це відступає, йде в тінь.

Залишається тільки "свято живота" за накритим столом, тривалий сон і в проміжках - перегляд серіалів. А після канікул ми важко зітхаємо: ех, знову нічого не вийшло...На жаль, не всі можуть дозволити собі піти і легко купити путівку на відпочинок, тому що ціни на них все-таки не маленькі.Займати у друзів, просити у знайомих – це вихід. Набагато краще звернутися до МФО та отримати кредит без відсотків  на організацію подорожі з низькою процентною ставкою та високою ймовірністю швидкого схвалення.

Так як же поєднати приємне та корисне? Чи можна провести новорічні канікули свідомо? Можна, якщо знати як.

Перше - складіть чіткий список того, що саме ви робитимете на канікулах. В один день - досхочу погуляти в лісі з друзями, в другий - прочитати книгу, що давно лежить, в третій - переглянути речі в гардеробі, в четвертий - провести прибирання... Список для кожного індивідуальний. Не уявляючи, чим зайнятися в кожен конкретний день, ви, швидше за все, проводитимете час даремно.

Друге – запитайте себе, що саме ви хочете отримати від того тижня, що відпущена вам у вигляді канікул. Нові емоції? Відпочинок душі та тіла? Нові знання? Радість від прогулянок свіжим повітрям? Підтягнути вимову іноземної мови? Не знаючи, чого хочете, ви не зможете скласти план того, як ви можете досягти бажаного.

Третє – не намагайтеся впхнути в план на 7-10 канікулярних днів надто багато справ. Все-таки ці дні служать для відпочинку та розслаблення. Одна-дві справи на день буде достатньо для зміни діяльності та для того, щоб не втомлюватися.

Четверте - хоч би як манили знижки та розпродажі, постарайтеся виважено ставитися до кожної покупки. Часом, виходячи на роботу після канікул Нового року, ми відчуваємо розчарування не тільки від марно витраченого часу, а й від марно зроблених покупок. Усвідомленість полягає й у тому, щоб тверезо дивитись на процес споживання товарів та послуг.

П'яте - навіть якщо ви вже налаштувалися сидіти в перші дні нового року будинку, все ж таки хоч іноді виходите на вулицю. Просто ходіть вулицями, дихайте повітрям, дивіться на ілюмінацію в чужих вікнах. Увімкніть такі короткі прогулянки на самоті у свій план.

Шосте – приділіть увагу своєму здоров'ю. Якщо немає можливості відвідувати спортзал або басейн, хоча б почніть робити вдома просту гімнастику або асану йоги. Споживання алкоголю краще скоротити, незважаючи на свята, і кількість їжі - теж. "Розслабитися на канікулах" зовсім не одно "наїстися і напитися на рік вперед".

Сьоме – згадайте все, що не встигли виконати по роботі минулого року. Ні, присвячувати робочим обов'язкам новорічні канікули не треба, а скласти список "хвостів" і подумати над тим, як їх ліквідувати, можна. Тільки не в перші дні канікул, а приблизно за два дні до офіційного закінчення святкових днів.

І восьме – приділяйте час своїм рідним. Навідайтеся в гості до подруги, прогуляйтеся з дітьми парком або пограйте з ними на майданчику, посидіть з другою половиною в кафе або вдома за чашкою чаю та гарним фільмом. У будь-якому плані особистих та робочих справ обов'язково має бути пункт "побути поруч із близькими людьми".

Источник